Βοήθεια στο Ανοσοποιητικό κατά την Χημειοθεραπεία

Καρκίνος και ανοσοποιητικό

Στους ασθενείς που πάσχουν από Καρκίνο, η χημειοθεραπεία (ή η ακτινοθεραπεία), έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει ή να προκαλεί το θάνατο των καρκινικών κυττάρων. όμως, δεν επιδρά πάντα εξειδικευμένα μόνο στα κύτταρα του καρκίνου, αλλά σκοτώνει και φυσιολογικά κύτταρα του ασθενούς. Έτσι, στην πράξη, γίνεται έμμεσα ανοσοκατασταλτική κατά την έννοια ότι ελαττώνει τη γενική ανοσία του οργανισμού.

Ο ασθενής τότε, μένοντας σχετικά ακάλυπτος ως προς την αποτελεσματική άμυνα του οργανισμού του απέναντι σε μολυσματικούς εισβολείς, είναι περισσότερο ευαίσθητος σε ιώσεις και μολύνσεις, παρουσιάζει έντονη κόπωση και έχει αυτό που χαρακτηριστικά ονομάζουμε “χαμηλή ποιότητα ζωής”.

Βοήθεια του Biobran στη Χημειοθεραπεία

Το Biobran ως απλό διατροφικό συμπλήρωμα, βοηθά στην ρύθμιση του ανοσοποιητικού. Το ίδιο, δεν αποτελεί θεραπεία για κάποια ιδιαίτερη ασθένεια ή ιατρική κατάσταση. Είναι περισσότερο επιτυχημένο σαν επιπρόσθετο της θεραπείας, βοηθώντας το ίδιο το σώμα να κρατήσει το ανοσοποιητικό του ρυθμισμένο και ακέραιο. Με τη συμπληρωματική αγωγή του BioBran ο οργανισμός, παρ’ όλη την καταστροφή των ανοσοκυττάρων που θα υποστεί, αναπτύσσει την ικανότητα να αναπλάθει γρηγορότερα αμυντικά κύτταρα, αυξάνοντας τα ΝΚ-λεμφοκύτταρα αλλά και τα Τ & Β..

Στην μεγαλύτερη από 25ετή λήψη του από ασθενείς, το Biobran, συμπληρωματικά χορηγούμενο συνδυαστικά με τα γνωστά συμβατικά χημειοθεραπευτικά φάρμακα (όπως Cisplatin, Doxorubicin ή Adriamycin)*, δείχνει πως προσφέρει  βελτιωμένη κλινική εικόνα, καλύτερη ποιότητα ζωής και λιγότερες παράπλευρες αλλοιώσεις και παρενέργειες (πιο υγιή εμφάνιση, λιγότερες ενδείξεις για γαστρικές και λοιπές βλάβες κλπ).

Όλες επίσης οι μελέτες δείχνουν ότι ένα σώμα με καλύτερα ρυθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα στην καταστροφή μεγαλύτερου αριθμού καρκινικών κυττάρων.

*(M. Ghoneum, N. K. Badr El-Din, D. A. Ali and Mai Alaa El-Dein “Modified Arabinoxylan from Rice Bran, MGN-3/Biobran, Sensitizes Metastatic Breast Cancer Cells to Paclitaxel In Vitro“Anticancer Research January 2014, 34 (1) 81-87; Jacoby H., Wnorowski G., Sakata K., and Maeda H. 2000 ‘’The Effect of MGN-3 on Cisplatin and Doxorubicin Induced Toxicity in the Rat’’, Gastroenterology, Vol. 118, No.4, 4962.)…

Πότε ξεκινάει η χορήγηση Biobran στη χημειοθεραπεία

Η λήψη του Biobran θα πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν (όσον ο ογκολόγος δεν έχει κάποια ειδική αντίρρηση). Έχοντας ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα όταν πρωτοξεκινήσει κάποιος τη θεραπεία, θα την κάνει πολύ πιο εύκολη και με λιγότερες παρενέργειες για το σώμα.

Έρευνες προτείνουν πως καθόσον με το Biobran η ικανότητα του σώματος στο να μάχεται για τον εαυτό του αυξάνεται, οι δόσεις της χημειοθεραπείας θα μπορούσαν να μειωθούν. Αν και αυτό έχει δειχθεί σε κάποιες μελέτες, εμείς ΔΕΝ συνιστούμε οποιαδήποτε μείωση. Η απόφαση αυτή αφορά μόνο τον θεράποντα ιατρό.

Δοσολογίες Biobran σε καρκίνους σταδίων 1,2 & 3

Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα: Ενήλικες: Τρία (3) φακελάκια Biobran1000 (ή ανάλογα 12 δισκία Biobran250) την ημέρα.
Χρόνος χορήγησης: Τόσο για ενήλικες όσο και για ανηλίκους, ο χρόνος ο οποίος απαιτείται ξεκινά λίγες βδομάδες πριν την έναρξη της θεραπείας, συνεχίζεται καθ όλη την διάρκειά της και ολοκληρώνεται 4-6 μήνες μετά από αυτή. Πέραν αυτού, δεν υπάρχει περιορισμός. Η χορήγηση μπορεί να διακοπεί ή να συνεχιστεί με χορήγηση συντήρησης ανά περίπτωση για μικρό ή πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, πέραν των περιπτώσεων οι οποίες έχουν ήδη αναφερθεί (μεταμοσχεύσεις).

Δοσολογίες Biobran σε μεταστάσεις ή σταδίου 4

Το πρωτόκολλο αυτό λοιπόν, προσπαθεί να κινητοποιήσει μια φυσική ενδοκυτταρική επίθεση εναντίον του καρκίνου, από τον ίδιο τον οργανισμό. Έτσι, τις 5 πρώτες ημέρες της βδομάδας, η ημερήσια χορηγούμενη ποσότητα του Biobran αυξάνεται (ώστε να ενεργοποιηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα ΝΚ-κυττάρων στον μικρότερο δυνατό χρόνο) και κατόπιν τις υπόλοιπες 2 ημέρες είναι μηδενική.

Χορηγούμενη ελάχιστη ποσότητα: Ενήλικες: Πέντε (5) φακελάκια Biobran1000, πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα (αφήνουμε 2 ημέρες την εβδομάδα χωρίς να χορηγήσουμε).
Χρόνος χορήγησης: Τόσο για τους ενήλικες όσο και για τους ανηλίκους οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο αυτό, ο διαθέσιμος χρόνος είναι μη προσδιορίσιμος. Έτσι, ξεκινούμε αμέσως μόλις πάρουμε την ανάλογη απόφαση και συνεχίζουμε να χορηγούμε με τον ίδιο τρόπο επί 2-3μήνες. Πέραν του χρόνου χορήγησης αυτού δεν υπάρχει περιορισμός. Εφ’ όσον η έκβαση είναι θετική, η χορήγηση μπορεί να συνεχιστεί με χορήγηση όμοια με του προηγούμενου πρωτοκόλλου των “αρχικών σταδίων καρκίνου (stage I, ΙΙ & IΙI)” και να ολοκληρωθεί με χορήγηση συντήρησης ανά περίπτωση για μικρό ή πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, πέραν των περιπτώσεων οι οποίες έχουν ήδη αναφερθεί (μεταμοσχεύσεις, κλπ).
Επίσης στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να προσέξουμε και την πιθανότητα παρουσίας ενός παράλληλου αυτοάνοσου, όπου τότε οι ποσότητες θα πρέπει να χορηγηθούν με σταδιακή αύξηση και όχι απότομα από την αρχή. (Δείτε σχετικά)

Συνεργασία του Biobran με συμβατικά φάρμακα

Σε όλη την υπάρχουσα χρήση του όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορεί παγκόσμια, δεν έχει παρατηρηθεί ή σημειωθεί κάποια αλληλεπίδραση ή αρνητική συνέργεια με τα γνωστά συμβατικά χημειοθεραπευτικά φάρμακα. Έτσι παραμένει σαν κύριος λόγος αποφυγής της χρήσης του η κατάσταση άμεσης ανοσοκαταστολής όπως σε κατάσταση μεταμόσχευσης.

Σχολιάστε