Biobran:
Δράση &
Δοσολογίες

Ένα Φυσικό προϊόν
Μηδενικής
Τοξικότητας,
Ενεργοποιεί τα

κύτταρα ΝΚ

Δράση του Biobran

Βοηθά τη φυσική τους άμυνα, σε περιόδους γενικής κόπωσης, άθλησης, μελέτης, ιώσεων, κρυολογημάτων κλπ.

Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό είναι έτοιμο να εμποδίσει τους ιούς να αναπτυχθούν δημιουργώντας δυσάρεστες καταστάσεις

Στις περιπτώσεις μόλυνσης από HPV, συμπληρώσει τη φυσική ενδυνάμωση ενός δυνατού και ακέραιου ανοσοποιητικού.

Έχοντας ένα δυνατό ανοσοποιητικό, η χημειοθεραπεία, γίνεται πολύ πιο εύκολη και με λιγότερες παρενέργειες.

Απορροφάται στο λεπτό έντερο

Το BioBran δεν χωνεύεται στο στομάχι αλλά σταδιακά απορροφάται αδιάσπαστο μέσα από το τοίχωμα του εντέρου. Αντίθετα με τις άλλες διαιτητικές ίνες -οι οποίες περνούν στο παχύ έντερο και αποβάλλονται χωρίς να αφομοιωθούν ή να απορροφηθούν από τον ανθρώπινο οργανισμό-, το Biobran απορροφάται στο λεπτό έντερο σε μη αφομοιώσιμη μορφή και εισέρχεται στο αίμα. Εκεί, επικολλάται στα κύτταρα -ΝΚ ενεργοποιώντας τα μαζί με τα μακροφάγα.

Παραγωγή κυττοκινών

Το Biobran χωρίς να προκαλεί τεχνητή ενίσχυση του ανοσοποιητικού το επαναφέρει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Ως ρυθμιστής, είναι πολύ πιο ασφαλής από κάποιο παρόμοιο ενισχυτικό, διότι ισορροπεί πολλές βιολογικές παραμέτρους. Πιστεύεται ότι κινητοποιεί τις κυττοκίνες οι οποίες ελέγχουν τη δραστηριότητα της ανοσίας. Βελτιώνοντας έτσι τον οργανισμό ακολουθώντας μια διαδικασία περισσότερο ταχεία από εκείνη των Τ και Β λεμφοκυττάρων.

Δοσολογίες του Biobran

Έχει μηδενική τοξικότητα (DL50> 36gr/Kg). Έτσι, χωρίς ανησυχία για υπερδοσολογία, οι ποσότητες που αναφέρονται εδώ για την κάθε περίπτωση, είναι οι ελάχιστες που μπορεί να χορηγηθούν.

Το Biobran /MGN-3 δεν κατηγορήθηκε ποτέ για υποανταπόκριση ή απαραίτητη σταδιακή μείωση μετά από μια διάρκεια χρόνου χορήγησης και έτσι μπορεί να λαμβάνεται απεριόριστα. Όταν λοιπόν έχει χορηγηθεί για κάποια συγκεκριμένη κατάσταση και αυτή η κατάσταση έχει εξαλειφθεί, τότε η λήψη του μπορεί να σταματήσει ή να μειωθεί και να σταματήσει λίγο αργότερα. Αν όμως η κατάσταση συνεχίζεται ή επαναλαμβάνεται, τότε θα ήταν σωστό να συνεχιστεί ή να επαναληφθεί αντίστοιχα και το Biobran.

Ενεργοποίηση ΝΚ κυττάρων με λήψη 1000-3000 mgr Biobran για 2 μήνες (σε σωματικό βάρος ~70 κιλά).

Βασική Ημερήσια Δοσολογία Ενεργοποίησης της Ανοσίας:

Για την ενεργοποίηση των ΝΚ κυττάρων και τη σταθεροποίησης της φυσικής άμυνας, σε ένα ενήλικο άτομο σωματικού βάρους περίπου 70 κιλών, ένα ελάχιστο ποσό 500 mgr Biobran (2 ταμπλέτες των 250 mgr) την ημέρα, για ένα διάστημα 2-3 μηνών συνεχούς λήψης κρίνεται αρκετό ως πρόληψη ή συντήρηση.
Όμως για σοβαρότερες περιπτώσεις, η δοσολογία πρέπει να αυξηθεί ανάλογα (βλέπετε παρακάτω).

Το Biobran είναι ένα προϊόν για όλους
όσους θέλουν να ενεργοποιήσουν
το ανοσοποιητικό τους με φυσικό τρόπο

Ογκολογία -CA
Σε Νεοπλασίες σταδίων I, ΙΙ & IΙI

Οι συγκεκριμένοι ασθενείς, εντάσσοντας στο διαιτολόγιό τους το Biobran, βελτιώνουν την ανοσία τους, γίνονται ανθεκτικότεροι σε πιθανές μολύνσεις, νοιώθουν ευεξία και γενικά βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους.

Χορηγούμενη ποσότητα
3000 mgr / ημέρα. Δηλαδή τρία (3) φακελάκια Biobran 1000 (ή ανάλογα 12 δισκία Biobran 250). Δηλαδή αναλυτικά, 1 φακελάκι Biobran 1000 (ή τέσσερις (4) ταμπλέτες Biobran 250), τρεις (3) φορές την ημέρα.

Χρόνος χορήγησης
Ο χρόνος ο οποίος απαιτείται ξεκινά λίγες βδομάδες πριν την έναρξη της θεραπείας, συνεχίζεται καθ όλη την διάρκειά της και ολοκληρώνεται 4-6 μήνες μετά από αυτή. Πέραν αυτού, δεν υπάρχει περιορισμός. Η χορήγηση μπορεί να διακοπεί ή να συνεχιστεί ανά περίπτωση για μικρό ή πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ογκολογία -CA
Σε μεταστατικούς καρκίνους σταδίου 4

Σκοπός όσων βρίσκονται στην κατάσταση αυτή, είναι -σε όσο το δυνατό πιο σύντομο χρόνο- να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό τους βοηθώντας το ίδιο το σώμα τους να συμμετέχει περισσότερο ενεργά στη θεραπεία.

Χορηγούμενη ποσότητα
5000 mgr / ημέρα. Δηλαδή πέντε (5) φακελάκια Biobran 1000, πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα.
Δηλαδή, 2 φακελάκια Biobran 1000 το πρωί, 2 φακελάκια το μεσημέρι και 1 φακελάκι το απόγευμα.
Ενώ 2 ημέρες την εβδομάδα αφήνουμε χωρίς να χορηγήσουμε οποιαδήποτε ποσότητα Biobran στον ασθενή (συνήθως για ευκολία υπενθύμισης το Σαββατοκύριακο).

Χρόνος χορήγησης
Ο διαθέσιμος χρόνος είναι μη προσδιορίσιμος. Έτσι, ξεκινούμε αμέσως μόλις πάρουμε την ανάλογη απόφαση και συνεχίζουμε επί 2-3μήνες. Πέραν του χρόνου χορήγησης αυτού δεν υπάρχει περιορισμός.

Σε Λοιμώξεις και
Μολύνσεις (HCV, HPV…)

Για άτομα που βρίσκονται σε χρόνιες καταστάσεις λοιμώξεων ιογενούς ή μη μορφής (όπως χρόνιες λοιμώξεις του αναπνευστικού, Ηπατίτιδες, HPV, HIV, κλπ). Σκοπός της χορήγησης του εδώ, είναι –επίσης παράλληλα με την όποια συμβατική αγωγή-, να βοηθήσουμε τον οργανισμό να επαναφέρει και να διατηρήσει το εξασθενημένο ή απορυθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Χορηγούμενη ποσότητα
500-1000 mgr / ημέρα. Δηλαδή δύο – τέσσερα (2-4) δισκία Biobran 250 (ή εναλλακτικά ½ -1 φακελάκι Bibran 1000).

Χρόνος χορήγησης
Τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, ο ελάχιστος χρόνος ο οποίος απαιτείται για αυτές τις περιπτώσεις είναι συνήθως 3-6 μήνες. Πέραν αυτού, είναι επιθυμητό να συνεχίσουμε μια χορήγηση συντήρησης -με ή χωρίς διακοπή-, για ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως και μεγαλύτερο του ενός (1) έτους.

Σε σοβαρές
Ιώσεις – Κρυολογήματα

Αφορά όσους αντιμετωπίζουν μια μικρής διάρκειας αιφνίδια προσβολή της υγείας τους, όπου για περίοδο ολίγων ημερών, αναπτύσσουν έντονα συμπτώματα, όπως υψηλός πυρετός. Σκοπός είναι το βέλτιστο αποτέλεσμα στον ελάχιστο χρόνο, έτσι, οι δόσεις είναι υψηλές.

Χορηγούμενη ποσότητα
Έως 1000 mgr, δηλαδή τέσσερα (4) δισκία Biobran 250 (ή 1 φακελάκι Biobran 1000) κάθε τέσσερις (4) ώρες.

Χρόνος χορήγησης
Είναι ανάλογος με αυτόν των συμπτωμάτων, τα οποία συνήθως είναι διάρκειας 1-3 ημερών.

Μετα- COVID -19
Για αποφυγή πιθανήςβλάβης σε μεταγενέστερα στάδια, κρίνεται θετική η διατήρηση μιας δοσολογίας συντήρησης για ένα διάστημα 4-6 μηνών (ή περισσότερο) μετά την αποθεραπεία.

Πρόληψη –
Σε Αυτοάνοσα

Το Biobran ως αναφέρθηκε, έχει ανοσορυθμιστικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνεται ως βοήθεια συμπληρωματικά από άτομα με αυτοάνοσα.
Έτσι, αν τα συμπτώματα βρίσκονται σε ύφεση ή οι δόσεις των πιθανώς χορηγούμενων ανασοκατασταλτικών είναι χαμηλές (και παράλληλα με την ενδεδειγμένη συμβατική θεραπεία), η ρυθμιστική ικανότητα και η αντιφλεγμονώδης δράσης του Biobran κρίνεται επιβοηθητική, ώστε το σώμα -σε ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα- να βοηθήσει στην επαναφορά του απορυθμισμένου ανοσοποιητικού στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Χορηγούμενη ποσότητα
500-1000 mgr / ημέρα. Δηλαδή δύο – τέσσερα (2-4) δισκία Biobran250 (ή εναλλακτικά ½ -1 φακελάκι Biobran1000).

Χρόνος χορήγησης
Τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, ο κανόνας εδώ είναι “μικρές δόσεις, μεγάλο χρονικό διάστημα”. Ο χρόνος δηλαδή είναι ανάλογος με τα συμπτώματα, και γι’ αυτό μη εύκολα προσδιορίσιμος.

Σε Πρόληψη
& Συντήρηση

Η κατάσταση πρόληψης ή συντήρησης αφορά όλους όσους βρίσκονται σε μια καλή κατάσταση υγείας ή όσους έχουν ολοκληρώσει το βασικό κύκλο της όποιας θεραπείας τους και βρίσκονται σε στάδιο ανάρρωσης.

Χορηγούμενη ποσότητα
500 mgr / ημέρα. Δηλαδή δύο (2) δισκία Biobran 250 την ημέρα ή αναλογικά 1 φακελάκι Biobran 1000 κάθε δεύτερη ημέρα.

Χρόνος χορήγησης
Τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, απαιτείται ένας ελάχιστος αρχικός χρόνος 60 ημερών, μέσα στον οποίο το σώμα θα κατορθώσει να ενεργοποιήσει τη φυσική του άμυνα και να τη διατηρήσει στα φυσικά της επίπεδα.

Σε περίπτωση προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης, καλό θα είναι η χορήγηση του Biobran να ξεκινήσει περίπου 7 ημέρες πριν από αυτήν.

Προφυλάξεις ή αντενδείξεις

Αλληλεπιδράσεις: Στην πολυετή λήψη του παγκόσμια, δεν έχει παρατηρηθεί ή σημειωθεί κάποια αλληλεπίδραση ή αρνητική συνέργεια με τα γνωστά συμβατικά χημειοθεραπευτικά φάρμακα. Έτσι παραμένουν ως κύριοι λόγοι αποφυγής της χρήσης του, οι γνωστοί περιορισμοί.

Το Biobran έχει μηδενική τοξικότητα. Έτσι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ή αντένδειξη, εκτός από τις περιπτώσεις παράλληλης χορήγησης ειδικής ανοσοκατασταλτικής θεραπείας (π.χ. σε μεταμοσχεύσεις), όπου εκεί είναι απαραίτητη η χορήγηση ανοσοκατασταλτικών φάρμακων ώστε να μειωθεί η πιθανότητα απόρριψης του μοσχεύματος από το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. (Περισσότερες απαντήσεις εδώ).

Επίσης, όταν είναι απαραίτητες πολύ υψηλές ημερήσιες δόσεις Biobran (πάνω από 3000 mgr/ ημέρα) και υπάρχει παράλληλα κάποιο αυτοάνοσο ή μια χρόνια φαρμακευτική αγωγή (όπως προηγούμενη θεραπεία με αντιπηκτικά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όπως περισσότερο από 10 χρόνια), καλό θα είναι η δοσολογία να αυξάνεται σταδιακά (500-1000 mgr ανά εβδομάδα).

Ειδικά σε παράλληλο αυτοάνοσο: όταν η αρχική δόση του Biobran είναι πάνω από 1000 mgr /ημέρα (για φυσιολογικό βάρος ενήλικου), ίσως αρχικά, τα συμπτώματα του αυτοάνοσου επιδεινωθούν για περίοδο 30 περίπου ημερών πριν αρχίσουν να βελτιώνονται. Για το λόγο αυτό θα πρέπει η δοσολογία να αυξάνεται σταδιακά (500-1000 mgr ανά εβδομάδα). (Περισσότερα εδώ).

Έγκυες γυναίκες έχουν λάβει το Biobran χωρίς προβλήματα. Εντούτοις, όπως με κάθε άλλο προϊόν, άσχετα με το πόσο ασφαλές είναι και μέχρις ότου ειδικές εξετάσεις και μελέτες να γίνουν για τις έγκυες γυναίκες, δεν θα συνιστούσαμε την χορήγηση του Biobran σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα.

Μορφές & Συσκευασίες Biobran

Επιλέξτε τη μορφή που σας ταιριάζει καλύτερα

– Οι ταμπλέτες (250mgr) είναι εύγευστα (περιέχουν μικρή ποσότητα κακάο).
– Μπορούν να μασηθούν με ευκολία (οι ταμπλέτες έχουν το μέγεθος μικρού φιστικιού).
– Θρυμματίζονται εύκολα ανάμεσα σε 2 κουταλάκια (για χρήση σε κρέμες ή ροφήματα).
– Η σκόνη (1000mgr) είναι άγευστη & ευδιάλυτη σε λίγο υγρό (μισό ποτήρι είναι αρκετό).
– Μπορούν να χρησιμοποιούνται μαζί με χυμούς ή κρέμες.
– Λαμβάνονται και ανεξάρτητα, πριν ή μετά από τα γεύματα.