Δοσολογίες BioBran

Κριτήρια στη δοσολογία του Biobran MGN-3

Η δοσολογία στη χορήγηση του Biobran MGN-3, είναι πάντα ανάλογη του σωματικού βάρους του (ενηλίκου ή ανηλίκου) ατόμου καθώς και της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του. Όμως το Biobran δεν είναι τοξικό για να ανησυχούμε για υπερδοσολογία. Έτσι, οι ποσότητες οι οποίες αναφέρονται εδώ για την κάθε περίπτωση, είναι οι ελάχιστες οι οποίες μπορεί να χορηγηθούν.

Α. Δοσολογίες σε Καταστάσεις Πρόληψης – Συντήρησης

Η κατάσταση συντήρησης αφορά όλους όσους βρίσκονται σε μια καλή κατάσταση υγείας ή όλους όσους έχουν ολοκληρώσει το βασικό κύκλο της όποιας θεραπείας τους και βρίσκονται σε στάδιο ανάρρωσης (όπως σε μετεγχειρητικό στάδιο).

Ενήλικες:  2 δισκία Biobran250 την ημέρα ή 1 φακελάκι Biobran1000 κάθε δεύτερη μέρα

Χρόνος χορήγησης: Τόσο για ενήλικες όσο και για ανηλίκους, απαιτείται ένας ελάχιστος αρχικός χρόνος 60 ημερών, μέσα στον οποίο το σώμα θα κατορθώσει να ενεργοποιήσει τη φυσική του άμυνα και να τη διατηρήσει στα φυσικά της επίπεδα. Σε περίπτωση προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης, καλό θα είναι η χορήγηση του Biobran να ξεκινήσει περίπου 7 ημέρες πριν από αυτήν. Πέραν αυτού του αρχικού χρόνου χορήγησης δεν υπάρχει περιορισμός. Μπορεί να γίνεται επανάληψη ανά περίπτωση ή να χορηγείται για μικρό ή για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα καθημερινά, με διακοπή ή και χωρίς διακοπή.

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, πέραν των περιπτώσεων της επιβεβλημένης ανοσοκαταστολής (όπως στις περιπτώσεις μεταμοσχεύσεων).

Β. Δοσολογίες σε Καταστάσεις Ιώσεων ή Επειγόντων περιστατικών

Η κατάσταση αυτή αφορά όλους όσους αντιμετωπίζουν μια μικρής διάρκειας αιφνίδια προσβολή της υγείας τους, π.χ. λόγω κρυολογήματος ή λοίμωξης (μικροβιακής ή ιογενούς), όπου για μια χρονική περίοδο ολίγων ημερών, αναπτύσσουν έντονα συμπτώματα όπως υψηλός πυρετός κλπ. Σκοπός της χορήγησης του Biobran είναι να βοηθήσουμε τον οργανισμό, να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα στον ελάχιστο χρόνο. Για το λόγο αυτό, οι ελάχιστες δόσεις είναι υψηλές.

Ενήλικες:  4 δισκία Biobran250 (ή εναλλακτικά 1 φακελάκι Biobran1000) κάθε τέσσερις (4) ώρες.

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Αν τα άτομα στα οποία πρόκειται να χορηγηθεί το Biobran ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, και συγχρόνως με αυτή την ξαφνική και επείγουσα κατάσταση της υγείας τους προϋπάρχει παράλληλα και κάποιο αυτοάνοσο σύνδρομο, τότε και μέσα στον χρόνο αυτό κατά τον οποίο θα χορηγηθεί η υψηλή αυτή δόση, ενδέχεται να εμφανιστούν και συμπτώματα του αυτοάνοσου. Για το λόγο αυτό, καλό θα είναι σε μια τέτοια περίπτωση- η χορήγηση του Biobran να περιοριστεί έως στη μισή από την ανωτέρω ημερήσια ποσότητα.

Γ. Δοσολογίες σε Καταστάσεις Λοιμώξεων (HPV…)

Στην περίπτωση αυτή, σκοπός της χορήγησης του Biobran, είναι –επίσης παράλληλα με την όποια συμβατική αγωγή-, να βοηθήσουμε τον οργανισμό να επαναφέρει το εξασθενημένο ή απορυθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Ενήλικες:  2-4 δισκία Biobran250 (ή εναλλακτικά ½ -1 φακελάκι Biobran1000).

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, πέραν των περιπτώσεων οι οποίες έχουν ήδη αναφερθεί (μεταμοσχεύσεις).

Δ. Δοσολογίες σε Καταστάσεις Αυτοάνοσων Συνδρόμων

Η αντιφλεγμονώδης δράση του Biobran, είναι σημαντική στα αυτοάνοσα σύνδρομα.

Ενήλικες:  2-4 δισκία Biobran250 (ή εναλλακτικά ½-1 φακελάκι Biobran1000).

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Ο λόγος που στα αυτοάνοσα νοσήματα αρκούν σχετικά χαμηλές δόσεις, οφείλεται στην ρυθμιστική ικανότητα του Biobran.
Επιπλέον όμως, ο λόγος για τον οποίο αποφεύγουμε τις υψηλότερες δόσεις, είναι ότι ίσως τα συμπτώματα επιδεινωθούν για μια περίοδο 30 περίπου ημερών πριν αρχίσουν να υφίενται. Έχει επαναληφθεί ότι, ο λόγος είναι ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσα έχουν χαμηλή δράση nk-κυττάρων και επαγωγικά διακύμανση μακροφάγων.
Σε αυτές τις συνθήκες το Biobran ενισχύει το ανοσοποιητικό μέχρι να επέλθει ισορροπία στα φυσιολογικά επίπεδα των nk-κυττάρων και μακροφάγων. Η δραστηριοποίηση αυτή των λευκοκυττάρων -πριν επέλθει η ισορροπία-, ενισχύει τα συμπτώματα της ασθένειας για περίπου 30 ημέρες αφ’ ότου αρχίσει η λήψη του Biobran.

Ε. Δοσολογίες σε Καταστάσεις καρκίνων αρχικών σταδίων (stage I, ΙΙ & IΙI)

Στους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, η χημειοθεραπεία (όπως επίσης και η ακτινοθεραπεία), έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει ή να προκαλεί το θάνατο των καρκινικών κυττάρων. Η χημειοθεραπεία όμως, δεν επιδρά εξειδικευμένα μόνο στα κύτταρα του καρκίνου, αλλά «βλάπτει» τόσο τα καρκινικά όσο και τα φυσιολογικά κύτταρα του ασθενούς που υποβάλλεται σε αυτή.
Για τον λόγο αυτό τότε, ο ασθενής καλείται να βοηθηθεί ώστε να αναπλάσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, με διάφορες υποστηρικτικές μεθόδους, κύρια των οποίων είναι η ειδική λειτουργική διατροφική αγωγή.

Ενήλικες: Τρία (3) φακελάκια Biobran1000 (ή ανάλογα 12 δισκία Biobran250) την ημέρα.

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, πέραν των περιπτώσεων οι οποίες έχουν ήδη αναφερθεί (μεταμοσχεύσεις).

ΣΤ. Δοσολογίες σε Καταστάσεις μεταστατικών καρκίνων ή σταδίου 4 (stage ΙV)

Το πρωτόκολλο αυτό, προσπαθεί να κινητοποιήσει μια φυσική ενδοκυτταρική επίθεση εναντίον του καρκίνου, από τον ίδιο τον οργανισμό. Έχει σκοπό δηλαδή, να πιέσει το ίδιο το σώμα να ανακτήσει τις αμυντικές εκείνες δυνάμεις του, οι οποίες θα κατορθώσουν μαζί με την χορηγούμενη συμβατική (ή άλλη) θεραπεία να ανατρέψουν / ελαχιστοποιήσουν την επίθεση των καρκινικών κυττάρων και να σταθεροποιήσουν την υγεία του.

Έτσι, τις 5 πρώτες ημέρες της βδομάδας, η ημερήσια χορηγούμενη ποσότητα του Biobran αυξάνεται (ώστε να ενεργοποιηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα ΝΚ-κυττάρων στον μικρότερο δυνατό χρόνο) και κατόπιν τις υπόλοιπες 2 ημέρες είναι μηδενική, πιέζοντας με τον τρόπο αυτό τον ίδιο τον οργανισμό να διατηρήσει από μόνος του τους μηχανισμούς ενεργοποίησής, χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Ενήλικες: Πέντε (5) φακελάκια Biobran1000, πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα (αφήνουμε 2 ημέρες την εβδομάδα χωρίς να χορηγήσουμε).

Περιορισμοί για αυτή την περίπτωση: Δεν υπάρχει περιορισμός, πέραν των περιπτώσεων οι οποίες έχουν ήδη αναφερθεί (μεταμοσχεύσεις, κλπ). Επίσης στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να προσέξουμε και την πιθανότητα παρουσίας ενός παράλληλου αυτοάνοσου, όπου τότε οι ποσότητες θα πρέπει να χορηγηθούν με σταδιακή αύξηση και όχι απότομα από την αρχή.

Η δοσολογία σε σχέση με το σωματικό βάρος:

Στο “γράφημα”, καταγράφεται η ενίσχυση των ΝΚ-κυττάρων σε σχέση με την διαφορετική δοσολογία και το σωματικό βάρος.  Σύμφωνα με αυτό, με διαφορετικές δοσολογίες (15, 30 & 45mgr /Kg σωματικού βάρους) στο τέλος της περιόδου δύο μηνών, θα έχουμε φτάσει περίπου στο ίδιο αποτέλεσμα.

Όμως, για το αρχικό διάστημα, το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται στο λιγότερο χρόνο, μέσα από την υψηλότερη δόση. Δηλαδή με 3 φακελάκια των 1000mgr την ημέρα (δηλαδή 45mgr/Kg) σε μία μόλις βδομάδα θα έχουμε πετύχει το διπλάσιο περίπου αποτέλεσμα από εκείνο που θα είχαμε με 1 φακελάκι δηλαδή με 1000mgr (15mgr/Kg).

Με βάση τα παραπάνω, σε σοβαρές περιπτώσεις (όπως χημειοθεραπεία ή σοβαρές λοιμώξεις) εφαρμόζουμε αρχικά υψηλή δόση για 2 μήνες και μετά ελαττώνουμε εφόσον οι αρνητικές συνθήκες έχουν εκλείψει. Αν όμως η θεραπεία (π.χ. χημειοθεραπεία) παρατείνεται πέραν των 60 ημερών, τότε εξακολουθούμε να χορηγούμε 2-3 φακελάκια (2000-3000mgr) για όσο χρονικό διάστημα παρατείνεται αυτή. Στο τέλος και αφού ολοκληρωθεί η συμβατική θεραπεία, μειώνουμε σε 1 φακελάκι (1000mgr) για τουλάχιστον 4-6 μήνες, ως συντήρηση.