Κυκλοφορικό & Ναττό

Κυκλοφορικό είναι το σύστημα που αντλεί και μεταφέρει το αίμα σε όλο το σώμα. Αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τις φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία.

Αθηρωματική Πλάκα

Με την πάροδο της ηλικίας, ουσίες από το αίμα, αρχίζουν σταδιακά να εναποτίθεται στις εσωτερικές πλευρές των αγγείων, δυσκολεύοντας τη φυσιολογική ροή του αίματος η οποία σταδιακά σταματά. Η πλάκα που εναποτίθεται εκεί ονομάζεται αθηρωματική πλάκα.

Θρόμβος

Σε περίπτωση επίσης παθολογικής αιτίας, η συγκέντρωση των συστατικών του αίματος οδηγεί σε συσσωμάτωση του αίματος και δημιουργία θρόμβου, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε παρεμπόδιση της φυσιολογικής ροής του αίματος, με σημαντικές συνέπειες για την υγεία και τη ζωή του ανθρώπου

Υπάρχουν ορισμένοι προδιαθεσικοί παράγοντες που επιταχύνουν την εμφάνισή της αθηρωματικής πλάκας. Οι παράγοντες αυτοί είναι η παρουσία λιπιδίων δηλαδή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια, η αρτηριακή υπέρταση, το σάκχαρο και ο σακχαρώδης διαβήτης, το κάπνισμα, το βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό κλπ. Υπάρχει όμως μεγάλη σχέση ανάμεσα στη δημιουργία φλεγμονής και στη δημιουργία θρόμβου.

Θρόμβωση & Ροή Αίματος

Βοήθησε το Σώμα σου

Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση που εμποδίζει τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες. Αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό, τότε απαιτείται ιατρική επέμβαση, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ώστε να μην σπάσει και αποκολληθεί κάποιο τμήμα της από τα τοιχώματα της αρτηρίας, διαφεύγοντας ελεύθερο στη ροή του αίματος.

Άλλα προβλήματα θρόμβων

Οι αρτηρίες είναι υπεύθυνες για τη μεταφορά του οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών προς τα όργανά μας και οι φλέβες για την επιστροφή του μεταφέροντας το διοξείδιο του άνθρακα και τα προϊόντα του μεταβολισμού.
Τόσο οι αρτηρίες όσο και οι φλέβες, με την πάροδο του χρόνου και τον μη λειτουργικό τρόπο ζωής (ορθοστασία, έλλειψη άσκησης κλπ), παρουσιάζουν κύρια ήπια φλεβική ανεπάρκεια ή προβλήματα βαθέως δικτύου. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε οιδήματα στα κάτω άκρα, ευρυαγγείες ή κιρσούς (ή αλλιώς φλεβίτις).

Για τις ήπιες περιπτώσεις τόσο για την περίπτωση των αιμορροΐδων όσο και των κιρσών όπου δεν κρίνεται απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση ή έχουν ολοκληρώσει τη χειρουργική θεραπεία και αποφασίζουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους ακολουθώντας μια ήπια συντηρητική αγωγή, το κύριο που θα πρέπει να ρυθμίσουν είναι ο τρόπος που ασκούνται και διατρέφονται.

Στο πρώτο, αύξηση της κίνησής τους με ήπιο περπάτημα, κολύμβηση ή ποδηλασία κρίνονται ευεργετικά ενώ μια προσεκτική διατροφή η οποία ελέγχει το σωματικό τους βάρος και το κρατά σε χαμηλά επίπεδα, αναμφίβολα βοηθά. Στην περίπτωση αυτή διατροφικά προϊόντα που κρατούν σε φυσιολογικά επίπεδα το κυκλοφορικό και την ροή του αίματος, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες προφύλαξης.

Το Natto NKCP στο κυκλοφορικό σύστημα

Οι άριστες αντιθρομβωτικές ιδιότητες των συστατικών του κύρια των οποίων είναι η πρωτεΐνη βακιλοπεπτιδάση-F, ωφελούν όλους τους ανθρώπους οι οποίοι κάνουν καθιστική ζωή ή πολύωρα ταξίδια (επαγγελματίες οδηγοί) ή υποφέρουν από κάποιο δυσμενές σύμπτωμα του κυκλοφορικού τους όπως αιμορροΐδες, κιρσοί κλπ.

Σχολιάστε