Κυκλοφορικό & Αθηρωματική Πλάκα

Αθηρωματική Πλάκα

Κυκλοφορικό είναι το σύστημα που αντλεί και μεταφέρει το αίμα σε όλο το σώμα. Αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τις φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία. Με την πάροδο της ηλικίας, ουσίες από το αίμα, αρχίζουν σταδιακά να εναποτίθεται στις εσωτερικές πλευρές των αγγείων, δυσκολεύοντας τη φυσιολογική ροή του αίματος η οποία σταδιακά σταματά. Η πλάκα που εναποτίθεται εκεί ονομάζεται αθηρωματική πλάκα.

Υπάρχουν ορισμένοι προδιαθεσικοί παράγοντες που επιταχύνουν την εμφάνισή της αθηρωματικής πλάκας. Οι παράγοντες αυτοί είναι η παρουσία λιπιδίων δηλαδή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια, η αρτηριακή υπέρταση, το σάκχαρο και ο σακχαρώδης διαβήτης, το κάπνισμα, το βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό κλπ. Υπάρχει όμως μεγάλη σχέση ανάμεσα στη δημιουργία φλεγμονής και στη δημιουργία θρόμβου.

Σε περίπτωση παθολογικής αιτίας, η συγκέντρωση των συστατικών του αίματος οδηγεί σε συσσωμάτωσή του και δημιουργία θρόμβου, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε παρεμπόδιση της φυσιολογικής ροής του, με σημαντικές συνέπειες για την υγεία και τη ζωή του ανθρώπου

Κιρσοί & Αιμοροϊδες

Οι αρτηρίες μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά προς τα όργανα και οι φλέβες επιστρέφουν το διοξείδιο του άνθρακα και τα προϊόντα μεταβολισμού. Τόσο οι αρτηρίες όσο και οι φλέβες, με την πάροδο του χρόνου, την ορθοστασία, την έλλειψη άσκησης κλπ, παρουσιάζουν προβλήματα, οιδήματα στα κάτω άκρα και ευρυαγγείες ή κιρσούς (φλεβίτις).

Για τις ήπιες περιπτώσεις τόσο για την περίπτωση των αιμορροΐδων όσο και των κιρσών όπου δεν κρίνεται απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση ή έχουν ολοκληρώσει τη χειρουργική θεραπεία και αποφασίζουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους ακολουθώντας μια ήπια συντηρητική αγωγή, το κύριο που θα πρέπει να ρυθμίσουν είναι ο τρόπος που ασκούνται και διατρέφονται.

Πρόληψη

Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση που εμποδίζει τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες. Αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό, τότε απαιτείται ιατρική επέμβαση, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ώστε να μην σπάσει και αποκολληθεί κάποιο τμήμα της από τα τοιχώματα της αρτηρίας, διαφεύγοντας ελεύθερο στη ροή του αίματος

Άσκηση & Διατροφή

Το ήπιο περπάτημα, κολύμβηση ή ποδηλασία κρίνονται ευεργετικά ενώ μια προσεκτική διατροφή που κρατά το σωματικό τους βάρος σε χαμηλά επίπεδα, αναμφίβολα βοηθά. Στην περίπτωση αυτή διατροφικά προϊόντα που κρατούν σε φυσιολογικά επίπεδα το κυκλοφορικό και την ροή του αίματος, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες προφύλαξης.

Το Natto NKCP στο κυκλοφορικό

Οι άριστες αντιθρομβωτικές ιδιότητες των συστατικών του κύρια των οποίων είναι η πρωτεΐνη βακιλοπεπτιδάση-F, ωφελούν όλους τους ανθρώπους οι οποίοι κάνουν καθιστική ζωή ή πολύωρα ταξίδια (επαγγελματίες οδηγοί) ή υποφέρουν από κάποιο δυσμενές σύμπτωμα του κυκλοφορικού τους όπως αιμορροΐδες, κιρσοί κλπ.

Σχολιάστε