Τι είναι το Biobran

Ένας φυσικός διατροφικός ανοσορυθμιστής

Ένα διατροφικό προϊόν

Ανοσορυθμιστική καλείται η διατροφή η οποία βοηθά στην ταχύτερη ρύθμιση και αναδόμηση της φυσικής άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού.

Το σύνολο των διατροφικών εκείνων συστατικών, που ειδικά στις δύσκολες καταστάσεις της υγείας, είναι ικανά να επαναφέρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, με φυσικό τρόπο, στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Το Biobran προσφέρει

– Ανοσορυθμιστική δράση.
Ενεργοποίηση ΝΚ-κυττάρων.
– Ενεργοποίηση Τ & Β κυττάρων.

Πρόσθετα οφέλη:
Αντιφλεγμονώδης & αντιοξειδωτική δράση, εξισορρόπησης γλυκόζης, αύξηση παγκρεατικής & ηπατικής λειτουργίας, αντιγηραντική δράση, βελτίωση της ζωτικότητας & της ποιότητας ζωής.

Η Σύνθεση του Biobran

Το BioBran είναι σύνθεση διαιτητικής ίνας πίτουρου ρυζιού, διασπασμένη με τη βοήθεια ενζύμων από το μανιτάρι Shiitake. Είναι ένας δυνητικός διατροφικός υποκινητής της ανοσίας. Ένα σύνολο ουσιών ικανών να ρυθμίζουν και να δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τι ενεργοποιεί

Τα ΝΚ-κύτταρα (από τις λέξεις Natural Killers). Είναι υπεύθυνα για την άμεση φυσική ανοσία. Παράγονται στο μυελό των οστών ενώ αναπτύσσονται σε διάφορα όργανα. Ένα από τα όργανα αυτά είναι ο θύμος αδένας όπου εκεί, τα nk-κύτταρα “εκπαιδεύονται” ως μαχητές υπερασπιστές της ανοσίας μας.

Η Daiwa Pharmaceuticals το ανέπτυξε και το παράγει στην Ιαπωνία από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και από τότε έχει αναχθεί σε ένα απαραίτητο συμπλήρωμα για θεραπευτικά προγράμματα ασθενών οι οποίοι μπορεί να ωφεληθούν από την αποκατάσταση και βελτίωση του ανοσοποιητικού τους.

Οι απλές διαιτητικές ίνες

Τα περισσότερα συστατικά των διαιτητικών ινών είναι ανίκανα να δράσουν στο ανοσοποιητικό σύστημα, διότι το υψηλό μοριακό τους βάρος και η πολύπλοκη μοριακή δομή τους, τα καθιστούν αναγνωρίσιμα σαν ξένα σώματα προς τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται.

Το πλεονέκτημα του Biobran

Το Biobran όμως περιέχει διαιτητική ίνα η οποία έχει διασπασθεί, ώστε να έχει μικρότερο μοριακό βάρος και να μπορεί εύκολα να απορροφηθεί στο γαστρεντερικό σύστημα (λεπτό έντερο) και να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το κύριο συστατικό του Biobran ονομάζεται αραβινοξυλάνη και παράγεται διατηρώντας τα υγιεινά πλεονεκτήματα των σύνθετων διαιτητικών ινών, αλλά συγχρόνως είναι ευδιάλυτο, ευκολοχώνευτο και εύκολα απορροφήσιμο από το κυκλοφοριακό σύστημα του αίματος, απ’ όπου ξεκινά η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πώς δρα το Biobran στο ανοσοποιητικό σύστημα

Το BioBran έχει την ικανότητα να αυξάνει (έως του φυσιολογικού επιπέδου) την δράση (κατά συνέπεια και τον αριθμό) των κυττάρων ΝΚ κατά 300% μόλις σε δύο βδομάδες, ενώ την δράση των κυττάρων Τ και Β κατά 200% και 150% αντίστοιχα., όπως επίσης των κυττάρων μακροφάγων.

Μελέτες (*) έχουν επίσης δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή φυσικών αντισωμάτων, καθώς επίσης και άλλων παραμέτρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

* Ghoneum M., Drew Univercity. “Enhancement of human natural killer cell activity by modified Arabinoxylan from rice bran (BioBran MGN-3)“. Int. Immunotherapy XIV (2) 89-99, 1998)
>>> Επίσης: Σχετική Βιβλιογραφία

Το Biobran έχει ανοσορυθμιστική δράση. Δεν προκαλεί τεχνητή ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά το επαναφέρει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Σαν ρυθμιστής, είναι πολύ πιο ασφαλής από κάποιο παρόμοιο ενισχυτικό, διότι ισορροπεί πολλές βιολογικές παραμέτρους του οργανισμού.

Το Biobran κυκλοφορεί σε δύο μορφές

Biobran 1000

Σκόνη των 1000mgr σε φακελάκια. Σε συσκευασία με 30, 90 ή 105 φακελάκια. Η κορυφαία μορφή της σειράς, κατάλληλο για περιπτώσεις όπου το σώμα έχει ανάγκη να ανακάμψει από σοβαρότερες περιπτώσεις όπως χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, λοιμώξεις κλπ.

Biobran 250

Ταμπλέτες των 250mgr σε blister. Συσκευασία με 50 ή 150 ταμπλέτες (είναι και μασώμενα). Κατάλληλο για πρόληψη, μετεγχειρητική κατάσταση, περίοδο ιώσεων κλπ.

– Τα δισκία (250mgr) είναι εύγευστα (περιέχουν μικρή ποσότητα κακάο).
– Μπορούν να μασηθούν με ευκολία (τα δισκία έχουν το μέγεθος φιστικιού).
– Θρυμματίζονται εύκολα ανάμεσα σε 2 κουταλάκια (για χρήση μέσα σε κρέμες ή ροφήματα).
– Η σκόνη (1000mgr) είναι άγευστη & ευδιάλυτη σε λίγο υγρό (σε μισό ποτήρι είναι αρκετό).
– Μπορούν να χρησιμοποιούνται μαζί με χυμούς ή κρέμες.
– Λαμβάνονται και ανεξάρτητα, πριν ή μετά από τα γεύματα.

Ισοδύναμα: 1 φάκελος Biobran1000 = 4 δισκία Biobran250

Παραγωγός – Εμπορικά ονόματα: Το όνομα BioBran MGN-3, δεν είναι το μοναδικό με το οποίο κυκλοφορεί εμπορικά το συγκεκριμένο προϊόν. Σε μερικές χώρες, το BioBran κυκλοφορεί με το εμπορικό όνομα Lentin Plus, ImunoBran ή BiBran. Πρόκειται για το ίδιο προϊόν με διαφορετικό εμπορικό όνομα. Τόσο η ποιοτική όσο και η ποσοτική σύνθεση των εμπορικών προϊόντων είναι ακριβώς η ίδια. Παραγωγός του είναι η εταιρία Daiwa Pharmaceuticals Co. Ltd. Ιαπωνίας.