Τι είναι το Biobran

Ένας φυσικός διατροφικός ανοσορυθμιστής

Το BioBran είναι σύνθεση διαιτητικής ίνας πίτουρου ρυζιού, διασπασμένης με τη βοήθεια ενζύμων από το μανιτάρι Shiitake. Είναι ένας δυνητικός διατροφικός υποκινητής της ανοσίας μας.

Μια επιλεγμένη διαιτητική ίνα

Το κύριο συστατικό του Biobran ονομάζεται η αραβινοξυλάνη, και είναι μια διαιτητική ίνα, η οποία αποτελεί περίπου το 5% του πίτουρου του ρυζιού, που είναι και η κύρια πηγή της.

Τα περισσότερα συστατικά των διαιτητικών ινών είναι ανίκανα να δράσουν στο ανοσοποιητικό σύστημα, διότι το υψηλό μοριακό τους βάρος και η πολύπλοκη μοριακή δομή τους, τα καθιστούν αναγνωρίσιμα σαν ξένα σώματα προς τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται.

Το Biobran όμως περιέχει διαιτητική ίνα η οποία έχει διασπασθεί, ώστε να έχει μικρότερο μοριακό βάρος και να μπορεί εύκολα να απορροφηθεί στο γαστρεντερικό σύστημα (λεπτό έντερο) και να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα

Το BioBran μπορεί να ενεργοποιεί ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Έχει την ικανότητα να αυξάνει (έως του φυσιολογικού επιπέδου) την δράση (κατά συνέπεια και τον αριθμό) των κυττάρων ΝΚ κατά 300% μόλις σε δύο βδομάδες, ενώ την δράση των κυττάρων Τ και Β κατά 200% και 150% αντίστοιχα., όπως επίσης των κυττάρων μακροφάγων (*).

Το Biobran έχει ανοσορυθμιστική δράση. Δεν προκαλεί τεχνητή ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά το επαναφέρει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Σαν ρυθμιστής, είναι πολύ πιο ασφαλής από κάποιο παρόμοιο ενισχυτικό, διότι ισορροπεί πολλές βιολογικές παραμέτρους του οργανισμού.

Οι άριστες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες, η βελτίωση της εξισορρόπησης της γλυκόζης, η αύξηση της παγκρεατικής και ηπατικής λειτουργίας, οι αντιγηραντικές του ιδιότητες, η αύξηση της ζωτικότητας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, είναι μερικά από τα πρόσθετα πλεονεκτήματα που προσφέρει προς όλους.

Η Daiwa Pharmaceuticals το ανέπτυξε και το παράγει στην Ιαπωνία από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και από τότε έχει αναχθεί σε ένα απαραίτητο συμπλήρωμα για θεραπευτικά προγράμματα ασθενών οι οποίοι μπορεί να ωφεληθούν από την αποκατάσταση και βελτίωση του ανοσοποιητικού τους.