Τι είναι το Natto NKCP

Ένας φυσικός διατροφικός βοηθός της ομαλής κυκλοφορίας του αίματος

Ένα λειτουργικό τρόφιμο

Το Ναττό, είναι φυτικό τρόφιμο το οποίο παρασκευάζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Ιαπωνία μέσω φυσικής ζύμωσης οσπρίων (κύρια σόγιας) και δημητριακών από τον βάκιλο bacilli subtilis natto. 
Η λειτουργική πρωτεΐνη του, έχει την ικανότητα να επαναφέρει το κυκλοφοριακό σύστημα σε μια υγιή κατάσταση.

Φυσικό εκχύλισμα Ναττό

Είναι φυσικό εκχύλισμα του τροφίμου ναττό. Περιέχει τις ίδιες λειτουργικές πρωτεΐνες βακιλοπεπτιδάση F και ναττοκινάση, αφήνοντας αναλλοίωτα τα γνήσια διατροφικά συστατικά των καρπών παραγωγής του. Το τελικό προϊόν καθαρίζεται με φιλτράρισμα από τα περιττά στοιχεία, όπως τη γνωστή ιδιάζουσα οσμή του φυσικού τροφίμου ναττό.

Θρόμβος & Αθηρωματική Πλάκα

Ο σχηματισμός ενός θρόμβου αίματος μέσα σε ένα αγγείο, εμποδίζει τη ροή του στο κυκλοφορικό σύστημα. Η θρόμβωση προκαλείται από την πηκτικότητα του αίματος, την ποιότητα του αγγειακού τοιχώματος ή τη φύση της ροής του αίματος.

Ουσίες του αίματος που κυκλοφορούν στο κυκλοφορικό, από διάφορες παθολογικές αιτίες, σταδιακά εναποτίθεται στις εσωτερικές πλευρές του. Η αύξηση των ουσιών αυτών δυσκολεύει τη ροή του. Το στρώμα που σχηματίζεται ονομάζεται αθηρωματική πλάκα.

Η Daiwa Pharmaceuticals ανέπτυξε και παράγει το Natto NKCP στην Ιαπωνία από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και από τότε έχει αναχθεί σε ένα απαραίτητο συμπλήρωμα για θεραπευτικά προγράμματα ασθενών οι οποίοι μπορεί να ωφεληθούν από την αποκατάσταση και βελτίωση του κυκλοφορικού τους.

Ναττοκινάση

Η βοήθεια από το Ναττό, προσφέρεται πρώτα από τα ποσοστά πυραζίνης που βελτιώνει τη ροή του αίματος, και κατόπιν από την πρωτεΐνη νατοκινάση η οποία μειώνει το ιξώδες χωρίς να αλλοιώνει τη σύνθεσή του.

Βακιλοπεπτιδάση F

Το πλεονέκτημα της παράλληλης παρουσίας της Βακιλοπεπτιδάσης F, προσφέρει μείωση του ιξώδους (πηκτικότητας) του αίματος, και βοήθεια στην ελάττωση της δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας στο κυκλοφορικό.

Το Natto NKCP είναι απαλλαγμένο επίσης από την πλεονάζουσα βιταμίνη Κ2 του φυσικού ναττό. Ο λόγος είναι, ότι οι πλεονάζουσες ποσότητες βιταμίνης Κ2 που βρίσκονται στο φυσικό τρόφιμο, επιδρούν στην ειδική φαρμακευτική αγωγή (όπως στο warfarin) αλλάζοντας πιθανά τα αποτελέσματα των φαρμάκων. Έτσι, το Natto NKCP μπορεί να λαμβάνεται με εμπιστοσύνη.

Η λειτουργική πρωτεΐνη που περιέχεται, διασπάται στο στομάχι και το δωδεκαδάκτυλο σε πεπτίδια και αμινοξέα, με τον ίδιο τρόπο όπως οι κοινές πρωτεΐνες και μπαίνουν στο κυκλοφοριακό αφού έχουν απορροφηθεί από τη λάχνη του λεπτού εντέρου.

Βοηθώντας το σώμα να διατηρεί ένα υγιές και λειτουργικό κυκλοφορικό σύστημα

Το ίδιο το Natto NKCP δεν αποτελεί θεραπεία για κάποια συγκεκριμένη ασθένεια. Θεωρείται ως ένα ειδικό διατροφικό προϊόν, το οποίο υποστηρίζει το σώμα να διατηρεί την ελεύθερη ροή αίματος στο κυκλοφορικό του σύστημα. Στα δεδομένα του, προστίθενται η βοήθεια που προσφέρει στη μείωση της χοληστερόλης, η βοήθεια κατά τη δυσεντερία, στο ανοσοποιητικό εναντίων των προμεταστατικών καρκίνων και σε ασθένειες τύπου αμυλοειδούς όπως το Αλσχάιμερ, βοηθώντας την λειτουργία της μνήμης.

Απευθύνεται σε όλα τα άτομα που θέλουν να ενισχύσουν για οποιοδήποτε λόγο το κυκλοφορικό τους, χρησιμοποιώντας ένα φυσικό και αποτελεσματικό διατροφικό προϊόν. Οι άριστες αντιθρομβωτικές του ιδιότητες ωφελούν όλους τους ανθρώπους, και ειδικά όσους κάνουν καθιστική ζωή, πολύωρα ταξίδια (επαγγελματίες οδηγοί, πιλότοι) ή υποφέρουν από κάποιο δυσμενές σύμπτωμα του κυκλοφορικού όπως αιμορροΐδες, κιρσοί κλπ.

Δοσολογία και λήψη του Natto NKCP

Για το Natto NKCP, οι δόσεις για φυσιολογικό βάρος ανθρωπίνου σώματος (~70 κιλά) ορίζονται σε  2 δισκία  την ημέρα μετά το φαγητό. Ο λόγος είναι ότι η απορρόφησή του από τον οργανισμό είναι πιο αποτελεσματική με γεμάτο στομάχι, καθώς η δράση του εκχυλίσματος μειώνεται σε pH κάτω του 5.

Προφυλάξεις

Μελέτες έχουν δείξει ότι όσον αφορά τις αιμορραγίες, όταν το προϊόν λαμβάνεται στην προτεινόμενη δοσολογία χωρίς παράλληλη χρήση άλλων συμβατικών αντιθρομβωτικών σκευασμάτων, το NKCP χαρακτηρίζεται ασφαλές.

Παρόλα αυτά συνίσταται η σύμφωνη γνώμη του γιατρού αν υπάρχει παράλληλη λήψη του με άλλα σχετικά αντιθρομβωτικά φάρμακα, σε περιόδους εγκυμοσύνης και γαλουχίας για τις γυναίκες καθώς επίσης σε σοβαρές καταστάσεις υγείας όπως αιμορροφιλία, ανοικτά έλκη, ενδοκρανιακή αιμορραγία ή άλλες σχετικές παθήσεις.

Παράγεται και συσκευάζεται για περισσότερο από 25 χρόνια από τη φαρμακευτική εταιρία Daiwa Pharmaceuticals και ακολουθεί όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα ποιότητας φαρμάκων και τροφίμων Στην Ελλάδα είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.