Τι είναι το Natto NKCP

Βοήθεια στην κυκλοφορία του αίματος

Προϊόν λειτουργικής διατροφής, κατάλληλο να φροντίζει το κυκλοφορικό σύστημα, βοηθώντας την ομαλή ροή του αίματος και μειώνοντας τον κίνδυνο θρόμβωσης.

Ένα λειτουργικό τρόφιμο

Το Ναττό, είναι φυτικό τρόφιμο το οποίο παρασκευάζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Ιαπωνία μέσω φυσικής ζύμωσης οσπρίων (κύρια σόγιας) και δημητριακών από τον βάκιλο bacilli subtilis natto. 
Είναι γνωστό πως η λειτουργική πρωτεΐνη στο κολλώδες μέρος του, έχει την ικανότητα να επαναφέρει το κυκλοφοριακό σύστημα σε μια υγιή κατάσταση. Το φυσικό τρόφιμο, είναι ένα προϊόν με ιδιάζουσα γεύση και βαριά οσμή.

Φυσικό εκχύλισμα Ναττό

Είναι εκχύλισμα του τροφίμου ναττό και όχι σύνθεσης μεμονωμένων χημικών ενώσεων. Στο σύμπλεγμα των συστατικών του περιέχει τις ίδιες λειτουργικές πρωτεΐνες βακιλοπεπτιδάση F και ναττοκινάση, αφήνοντας αναλλοίωτα τα γνήσια διατροφικά συστατικά των καρπών παραγωγής του που είναι και η πρώτη ύλη του. Το τελικό προϊόν καθαρίζεται με φιλτράρισμα από τα περιττά στοιχεία, όπως τη γνωστή ιδιάζουσα οσμή του φυσικού τροφίμου ναττό.

Το Natto NKCP είναι απαλλαγμένο επίσης από την πλεονάζουσα βιταμίνη Κ2 του φυσικού ναττό. Ο λόγος είναι, ότι οι πλεονάζουσες ποσότητες βιταμίνης Κ2 που βρίσκονται στο φυσικό τρόφιμο, επιδρούν στην ειδική φαρμακευτική αγωγή (όπως στο warfarin) αλλάζοντας πιθανά τα αποτελέσματα των φαρμάκων. Έτσι, το Natto NKCP μπορεί να λαμβάνεται με εμπιστοσύνη.

Η λειτουργική πρωτεΐνη που περιέχεται, διασπάται στο στομάχι και το δωδεκαδάκτυλο σε πεπτίδια και αμινοξέα, με τον ίδιο τρόπο όπως οι κοινές πρωτεΐνες και μπαίνουν στο κυκλοφοριακό αφού έχουν απορροφηθεί από τη λάχνη του λεπτού εντέρου.

Ενεργοποιούμε μια ομαλή κυκλοφορία αίματος

Ομαλοποιώντας τη Ροή του Αίματος

Σε καθαρά και ελεύθερα αγγεία, ουσίες από το αίμα που κυκλοφορούν στο κυκλοφορικό από διάφορες παθολογικές αιτίες, αρχίζουν σταδιακά να εναποτίθεται στις εσωτερικές πλευρές τους.

Η αύξηση των ουσιών αυτών έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η ροή του αίματος. Το στρώμα που σχηματίζεται ονομάζεται αθηρωματική πλάκα και εμποδίζει τη φυσιολογική ροή του.

Μειώνοντας την παραγωγή Αθηρωματικής Πλάκας

Ναττοκινάση

Η επιστήμη έχει εντοπίσει τη βοήθεια που προσφέρει στην υγεία, πρώτα από τα ποσοστά πυραζίνης η οποία βελτιώνει τη ροή του αίματος, και κατόπιν από την πρωτεΐνη νατοκινάση η οποία μειώνει το ιξώδες χωρίς να αλλοιώνει τη σύνθεσή του.

Βακιλοπεπτιδάση F

Το πλεονέκτημα της παράλληλης παρουσίας της Βακιλοπεπτιδάσης F, προσφέρει μείωση του ιξώδους (πηκτικότητας) του αίματος, και βοήθεια στην ελάττωση της δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας στο κυκλοφορικό

Μειώνοντας την πιθανότητα θρόμβωσης

Το ίδιο το Natto NKCP δεν αποτελεί θεραπεία για κάποια συγκεκριμένη ασθένεια. Θεωρείται ως ένα ειδικό διατροφικό προϊόν, το οποίο υποστηρίζει το σώμα να διατηρεί την ελεύθερη ροή αίματος στο κυκλοφορικό του σύστημα. Στα δεδομένα του, προστίθενται η βοήθεια που προσφέρει στη μείωση της χοληστερόλης, η βοήθεια κατά τη δυσεντερία, στο ανοσοποιητικό εναντίων των προμεταστατικών καρκίνων και σε ασθένειες τύπου αμυλοειδούς όπως το Αλσχάιμερ, βοηθώντας την λειτουργία της μνήμης.

Απευθύνεται σε όλα τα άτομα που θέλουν να ενισχύσουν για οποιοδήποτε λόγο το κυκλοφορικό τους, χρησιμοποιώντας ένα φυσικό και αποτελεσματικό διατροφικό προϊόν. Οι άριστες αντιθρομβωτικές του ιδιότητες ωφελούν όλους τους ανθρώπους, και ειδικά όσους κάνουν καθιστική ζωή, πολύωρα ταξίδια (επαγγελματίες οδηγοί, πιλότοι) ή υποφέρουν από κάποιο δυσμενές σύμπτωμα του κυκλοφορικού όπως αιμορροΐδες, κιρσοί κλπ.

Δοσολογία και λήψη του Natto NKCP

Για το Natto NKCP, οι δόσεις για φυσιολογικό βάρος ανθρωπίνου σώματος (~70 κιλά) ορίζονται σε  2 δισκία  την ημέρα μετά το φαγητό. Ο λόγος είναι ότι η απορρόφησή του από τον οργανισμό είναι πιο αποτελεσματική με γεμάτο στομάχι, καθώς η δράση του εκχυλίσματος μειώνεται σε pH κάτω του 5.

Προφυλάξεις

Μελέτες έχουν δείξει ότι όσον αφορά τις αιμορραγίες, όταν το προϊόν λαμβάνεται στην προτεινόμενη δοσολογία χωρίς παράλληλη χρήση άλλων συμβατικών αντιθρομβωτικών σκευασμάτων, το NKCP χαρακτηρίζεται ασφαλές.

Παρόλα αυτά συνίσταται η σύμφωνη γνώμη του γιατρού αν υπάρχει παράλληλη λήψη του με άλλα σχετικά αντιθρομβωτικά φάρμακα, σε περιόδους εγκυμοσύνης και γαλουχίας για τις γυναίκες καθώς επίσης σε σοβαρές καταστάσεις υγείας όπως αιμορροφιλία, ανοικτά έλκη, ενδοκρανιακή αιμορραγία ή άλλες σχετικές παθήσεις.

Παράγεται και συσκευάζεται για περισσότερο από 25 χρόνια από τη φαρμακευτική εταιρία Daiwa Pharmaceuticals στην Ιαπωνία και ακολουθεί όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα ποιότητας φαρμάκων και τροφίμων Στην Ελλάδα είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.