Ευρυαγγείες, Κιρσοί & Natto NKCP

Κυκλοφορικά προβλήματα

Τα κύρια προβλήματα στο κυκλοφορικό των κάτω άκρων είναι φλεβικά και αρτηριακά. Οι αρτηρίες είναι υπεύθυνες για τη μεταφορά του οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών προς τα όργανά μας και οι φλέβες για την επιστροφή του μεταφέροντας το διοξείδιο του άνθρακα και τα προϊόντα του μεταβολισμού.
Τόσο οι αρτηρίες όσο και οι φλέβες, με την πάροδο του χρόνου και τον μη λειτουργικό τρόπο ζωής (ορθοστασία, έλλειψη άσκησης κλπ), παρουσιάζουν κύρια ήπια φλεβική ανεπάρκεια ή προβλήματα βαθέως δικτύου. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε οιδήματα στα κάτω άκρα, ευρυαγγείες και κιρσούς (ή αλλιώς φλεβίτις).

Εκτός από τη κληρονομικότητα ή τα εκ γενετής προβλήματα, οι κύριοι λόγοι είναι επαγγελματικοί (πολύωρη καθιστική ζωή ή ορθοστασία όπως οδηγοί, πωλητές κλπ), το υπερβολικό σωματικό βάρος, η έλλειψη άσκησης, πιθανές φαρμακευτικές αγωγές (ορμονική θεραπεία ή αντισυλληπτικά), οι διαδοχικές εγκυμοσύνες που πιθανώς να επιδράσουν στην ορμονολογική κατάσταση, το θερμό περιβάλλον ή τέλος η ηλικία.

Αιτίες που τις προκαλούν

Στις περιπτώσεις αυτές παρουσιάζονται πόνοι στα πόδια ή και πρηξίματα, αίσθημα καψίματος στα πέλματα και τέλος φαγούρα. Αν και οι κιρσοί δεν είναι λόγος που απειλή τη ζωή, όμως ανάλογα με την κατάσταση που μπορεί να περιέλθουν από τη μη περιποίηση, μπορεί να παρουσιάσουν σημαντικά προβλήματα όπως αιμορραγία από ενδεχόμενο τραυματισμό ή ακόμη θρομβοφλεβίτιδα, φλεβικό έκζεμα ή και φλεβικά έλκη σε παραμελημένα πόδια.
Η κύρια (και μόνιμη) θεραπεία που εφαρμόζεται είναι η χειρουργική επέμβαση με τον κλασικό τρόπο ή εναλλακτικά με χρήση ραδιοσυχνότητας ή ενδοφλεβικό laser οι οποίες προκαλούν απόφραξη με σύγχρονο καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Εκτός από τα έντονα προβλημάτων με κιρσούς και την ανάγκη εγχείρησης, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που παραπονούνται για πρηξίματα ή πόνο στα πόδια χωρίς εμφανή αιτία παρουσίας κιρσών. Στην περίπτωση αυτή, η κακή διαβίωση οδηγεί με το χρόνο σε μια ήπια αλλά ενοχλητική κατάσταση φλεβικής ανεπάρκειας την οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε συντηρητικά προτού εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο σημαντικό.

Θεραπεία & συντήρηση

Για τις ήπιες περιπτώσεις αυτές όπου δεν κρίνεται απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση ή έχουν ολοκληρώσει τη χειρουργική θεραπεία και αποφασίζουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους ακολουθώντας μια ήπια συντηρητική αγωγή, το κύριο που θα πρέπει να ρυθμίσουν είναι ο τρόπος που ασκούνται και διατρέφονται.

Στο πρώτο, αύξηση της κίνησής τους με ήπιο περπάτημα, κολύμβηση ή ποδηλασία κρίνονται ευεργετικά ενώ μια προσεκτική διατροφή η οποία ελέγχει το σωματικό τους βάρος και το κρατά σε χαμηλά επίπεδα, αναμφίβολα βοηθά. Στην περίπτωση αυτή διατροφικά προϊόντα όπως το Natto NKCP που κρατούν σε φυσιολογικά επίπεδα το κυκλοφορικό και την ροή του αίματος, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες προφύλαξης.

Συσκευασία, Δοσολογία και Λήψη Natto NKCP

Το Natto NKCP, είναι για όλους. Τα λειτουργικά του πλεονεκτήματα στη βελτίωση της ροής του αίματος μπορούν να βρίσκουν εφαρμογή σε άτομα που έχουν καθ’ οιανδήποτε τρόπο, προβλήματα με το κυκλοφοριακό αιματολογικό τους σύστημα. Κυκλοφορεί σε δισκία των 125 mgr σε συσκευασίες των 60 ή 180 δισκίων

Δοσολογία:  2 δισκία την ημέρα μετά το φαγητό. Ο λόγος είναι ότι η απορρόφησή του από τον οργανισμό είναι πιο αποτελεσματική με γεμάτο στομάχι, καθώς η δράση του μειώνεται σε pH κάτω του 5. (Υπολογισμός δόσης σε σωματικό βάρος~70 κιλά).

Σχολιάστε