Σχέση κυκλοφορικού και Συνδρόμου Παγωμένου Ώμου

Ο Παγωμένος ώμος, (Frozen shoulder) ή Συμφυτική θυλακίτις του ώμου (Adhesive Capsulitis), είναι μια συχνή ξεχωριστή και παράξενη ασθένεια, με επίσης παράξενη πορεία, και με κύρια χαρακτηριστικά αιφνίδιο ή σταδιακό χρόνιο πόνο στον ώμο και περιορισμό των κινήσεων της άρθρωσης τόσο των ενεργητικών όσο και των παθητικών, προς όλες τις κατευθύνσεις, κατά κανόνα χωρίς παθολογικά ευρήματα στις ακτινογραφίες του ώμου.
Αποτελεί μια σειρά από συμπτώματα φλεγμονής και δυσκαμψίας του συνδετικού ιστού, ο οποίο καλύπτει την άρθρωση του ώμου. Ένας έντονος συνεχόμενος πόνος που αντανακλάται προς τα κάτω φτάνοντας μέχρι τον καρπό, ενώ περιορίζεται η κίνηση του χεριού προς τα επάνω.

Είναι πάθηση συνήθης στην ηλικία 50-80 ετών. Σπάνια η δυσκαμψία εγκαθίσταται χωρίς πόνο. Ως προς την αιτία της παθήσεως, συχνά εμφανίζεται μετά από ενδαρθρικό τραυματισμό του ώμου, μετά από κρίσεις τενοντίτιδας του Υπερακανθίου τένοντος, του δικεφάλου βραχιονίου τένοντος, σπάνια μετά από εμφράγματα του μυοκαρδίου, ακινητοποίηση για χειρουργικές επεμβάσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, παθήσεις της ακρωμιοκλειδικής αρθρώσεως ή κατάγματα του μείζονος βραχιονίου ογκώματος. Μπορεί να εμφανισθεί μετά από 12 – 24 μήνες και στον άλλο ώμο, αλλά είναι σπάνιο.

Παρατήρηση σε ομάδες ατόμων με σχετικά προβλήματα, έδειξε ότι διατροφικά συμπληρώματα όπως το Natto NKCP, που βοηθούν την διευκόλυνση της κυκλοφορίας του αίματος στο μυϊκό σύστημα του σώματος, προσφέρουν σημαντική ανακούφιση και βοήθεια σε όσους υποφέρουν σχετικά.

Σχολιάστε