Αίμα, Αμυλοείδωση και Αλσχάϊμερ;

Η αμυλοείδωση εμφανίζεται, όταν οι πρωτεΐνες ινίδια αμυλοειδούς, συγκεντρώνονται στα όργανα του σώματος, ενώ η νόσος Αλσχάϊμερ, προκύπτει κυρίως από την διαταραχή της ισορροπημένης συγκέντρωσης της πρωτεΐνης β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο. Η Αλσχάιμερ είναι ένας τύπος άνοιας που προκαλεί προβλήματα στη μνήμη, τη σκέψη και τη συμπεριφορά.

Τα συμπτώματα συνήθως αναπτύσσονται αργά και χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου, παρεμβαίνοντας στις καθημερινές εργασίες. Είναι η πιο κοινή αιτία της άνοιας αντιπροσωπεύοντας το 60% έως το 80% των περιπτώσεων της. Η πλειοψηφία των ατόμων με Αλσχάιμερ είναι 65 ετών και άνω. Παρόλα αυτά, η νόσος δεν είναι μόνο ασθένεια γήρατος ούτε αποτελεί φυσιολογικό μέρος γήρανσης. Περίπου 200.000 Αμερικανοί κάτω από την ηλικία των 65 ετών έχουν νεανική νόσο Αλσχάιμερ (επίσης γνωστή ως πρώιμη έναρξη της νόσου του Alzheimer).

Η ίδια η νόσος δεν έχει κάποια αποτελεσματική θεραπεία, αλλά οι διαθέσιμες θεραπείες στοχεύουν στα συμπτώματα και η έρευνα συνεχίζεται.

Όπως όλα τα είδη άνοιας, το Αλσχάιμερ προκαλείται από τον θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων . Είναι μια νευροεκφυλιστική ασθένεια, που σημαίνει ότι υπάρχει θάνατος εγκεφαλικών κυττάρων στην πάροδο του χρόνου, όπου ο νευρικός ιστός στον εγκέφαλο ενός ατόμου έχει όλο και λιγότερα νευρικά κύτταρα και συνδέσεις.

Οι αυτοψίες έχουν δείξει ότι ο νευρικός ιστός με Αλσχάιμερ έχει μικροσκοπικές αποθέσεις, γνωστές ως πλάκες και σύμπλοκα, που συσσωρεύονται διαρκώς. Οι πλάκες αυτές βρίσκονται μεταξύ των νεκρών εγκεφαλικών κυττάρων και είναι κατασκευασμένες από μια πρωτεΐνη γνωστή ως β-αμυλοειδές. Ενώ τα σύμπλοκα εμφανίζονται μέσα στα νευρικά κύτταρα και είναι κατασκευασμένα από άλλη πρωτεΐνη, που ονομάζεται tau.

Natto NKCP & Αμυλοειδές

Μελέτες έχουν δείξει, ότι προϊόντα Ναττοκινάσης όπως το Natto NKCP, μπορεί να είναι βοηθητικά στην πρόληψη ή και τη θεραπεία ασθενειών αμυλοειδούς τύπου, όπως είναι η Αλσχάϊμερ.

Σχολιάστε