Το Ανοσοποιητικό των Αθλητών

Ένα ρυθμισμένο ανοσοποιητικό στον αθλητή, προσφέρει:

  • Θετικότερη διάθεση & ευεξία στην προπόνηση και τους αγώνες.
  • Αυξημένη αντοχή στην προπονητική ή αγωνιστική κόπωση.
  • Υψηλότερη επιθυμία και ικανότητα αγωνιστικότητας.
  • Λιγότερες μυικές φλεγμονές.
  • Γρήγορη επαναφορά στην φυσική κατάσταση.
  • Γρηγορότερη αποκατάσταση μετά από πιθανούς τραυματισμούς.

Ζωτικότητα & Φυσική Άμυνα

Πίσω από το γνωστό σύστημα της ανοσίας μας, μοιάζει να υπάρχει ένα αόρατο “υπόβαθρο” που καθημερινά, δίνει μια δική του μάχη κρατώντας το σώμα μας θωρακισμένο απέναντι σε σοβαρές ασθένειες. Ένα “υπόβαθρο” που φαίνεται πως επηρεάζεται αρκετά από τις συνήθειες και συμπεριφορές του τρόπου ζωής μας (όπως η διατροφή), σε μια εντελώς αλληλεπιδραστική σχέση.

Αυτή την αλληλεπιδραστική σχέση της συμπεριφοράς μας με το αόρατο “υπόβαθρο” της ανοσίας μας, οι επιστήμονες την ονομάζουν “ζωτικότητα”. Μια κατάσταση, δείκτη ο οποίος ορίζει την δυνητική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος να εκκινεί και να αναπτύσσει την εξέλιξης μιας ασθένειας ή αντίθετα να ελέγχει και να καταστείλει την ανάπτυξή της προσφέροντας αντίστοιχα μια εικόνα σωματικής κατάρρευσης ή ευεξίας και υψηλής ποιότητας ζωής. Ενός δείκτη άρρηκτα συνδεδεμένου με την καθημερινή μας διατροφή.

Ανοσοποιητικό και Αθλητισμός

Είναι αποδεδειγμένο, ότι οι αθλητές ή όσοι ασχολούνται εντατικά με τον αθλητισμό και μάλιστα τον πρωταθλητισμό, βρίσκονται σε μια συνεχή κατάσταση ανάπτυξης φλεγμονών σε ολόκληρο το μυϊκό τους σύστημα. Η κατάσταση όμως αυτή των αόρατων και συνεχών φλεγμονών στο σώμα, είναι και η «αχίλλειος πτέρνα» ενός εύρωστου και δυνατού σώματος. Και αυτό διότι οι φλεγμονές αυτές αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καταστώντας έτσι ολόκληρο το σώμα ευάλωτο σε υψηλό κίνδυνο λοιμώξεων.

Αν προσθέσουμε σε όλο αυτό, -κυρίως σε περιόδους αγώνων ή εντατικών προπονήσεων- την υπαρκτή ανοσοκατασταλτική δράση των ορμονών του στρες κορτιζόλης και αδρεναλίνης, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η ανάπτυξη ενός δυνατού και ακέραιου ανοσοποιητικού συστήματος για τους αθλητές, είναι το ίδιο σημαντικό όσο και η ανάπτυξη του μυϊκού τους.

Αθλητισμός & Biobran

Έχει αποδειχθεί ότι η ενεργοποίηση των nk-κυττάρων, ακολουθείται πάντοτε από αύξηση του αντιφλεγμονώδους μηχανισμού μέσα στο σώμα. Το Biobran, μέσω της ενεργοποίησης αυτής των nk-κυττάρων στον οργανισμό, δημιουργεί προϋποθέσεις ενός φυσικά ρυθμιζόμενου ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο κινητοποιεί το σώμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να αυξάνει την άμυνά του απέναντι σε φλεγμονές και λοιμώξεις.

Αυτό συμβαίνει διότι, παράλληλα με την αύξηση των nk-κυττάρων, παρουσιάζεται μια σημαντική αύξηση σε Ιντερλευκίνη-10, ένα συστατικό που παρουσιάζει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση, όπως επίσης και Ιντερλευκίνη-12, ουσία που μαζί με την ενεργοποίηση των nk-κυττάρων παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην αύξηση της άμυνας του οργανισμού μας.

Δοσολογία Biobran για αθλητές

Για ένα κανονικό σωματικό βάρος 60-80 κιλών, μια ημερήσια δόση 2-4 ταμπλετών Biobran 250mgr, θεωρείται αρκετή ώστε να διατηρεί το σώμα στα φυσιολογικά επίπεδα άμυνας. Σε καιρό προπονήσεων όμως ή αγώνων, η δόση σαφώς μπορεί να αυξηθεί σε 4-8 ταμπλέτες Biobran 250mgr ή 1-1½ φακελάκι σκόνης Biobran 1000mgr, για όσο διάστημα διαρκεί κάποια σωματική υπερπροσπάθεια.

Σχολιάστε