Δύο Μελέτες σχετικές με την Αντιφλεγμονώδη δράση του Biobran

Εκτός από την ανοσοδιεγερτική και αντιφλεγμονώδη δράση του, το BioBran έχει αξιοσημείωτη ανοσοτροποποιητική δράση. Όπως έχει αναφερθεί σε σχετική μελέτη, η θεραπεία με BioBran σε ποντίκια που έφεραν από καρκίνωμα Ehrlich προήγαγε τη δραστηριότητα των ΝΚ κυττάρων και κατέστειλε δυναμικά την ανάπτυξη του όγκου.

Η θεραπεία με BioBran ομαλοποίησε τα επίπεδα του δείκτη υπεροξείδωσης λιπιδίων της μηλονοδιαλδεΰδης (MDA), αύξησε τη γλουταθειόνη μέσω αντιοξειδωτικής δράσης, ενίσχυσε τις δραστηριότητες των αντιοξειδωτικών ενζύμων (υπεροξειδάση γλουταθειόνης, τρανσφεράση γλουταθειόνης, υπεροξείδιο δισμουτάσης και καταλάσης) και κατέστειλε την ανάπτυξη του όγκου Αυτά τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το BioBran δίνει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Η ακτινοθεραπεία είναι μια σημαντική μέθοδος θεραπείας του καρκίνου. Συνδέεται με διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής στο στόμα, τον φάρυγγα και τον οισοφάγο, εμετό και μείωση του τριχωτού.

Σε ποντίκια που ακτινοβολήθηκαν, το BioBran βρέθηκε ότι ανακουφίζει τις ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με την ακτινοθεραπεία αποτρέποντας τη μείωση του MDA και της γλουταθειόνης, τη μείωση των κυττάρων του μυελού των οστών, τη μείωση του βάρους του σπλήνα και τη μείωση του σωματικού βάρους. (1)

Γενικά, αυτές οι δραστηριότητες για την ανακούφιση των ανεπιθύμητων ενεργειών μπορεί να επηρεάσουν τη θεραπεία αναστέλλοντας την καταστροφή του όγκου. Η μελέτη όμως σε ποντίκια που είχαν καρκίνωμα Ehrlich έδειξε ότι η επίδραση του BioBran προώθησε την υποχώρηση του όγκου λόγω πρόκλησης απόπτωσής του και καταστολής της φλεγμονής. (2)

Οι Σχετικές Μελέτες:

(1). Ghoneum,* Nariman K. Badr El-Din, Salma M. Abdel Fattah, and Lucilene Tolentino
Arabinoxylan rice bran (MGN-3/Biobran) provides protection against whole-body γ-irradiation in mice via restoration of hematopoietic tissues”.
J Radiat Res. 2013 May; 54(3): 419–429. Published online 2013 Jan 3. doi: 10.1093/jrr/rrs119 PMCID: PMC3650744 PMID: 23287771.

(2). N K. Badr El-Din,*, S K. Areida, K O. Ahmed and M Ghoneum.
Dep. of Zoology, Faculty of Science, University of Mansoura , Egypt. 2Al-Qalam University, Kerkuk, At-Ta’mim, Iraq. Dep. of Surgery, Drew University of Medicine and Science, Los Angeles, USA…
Arabinoxylan rice bran (MGN-3/Biobran) enhances radiotherapy in animals bearing Ehrlich ascites carcinoma”.
Journal of Radiation Research, 2019, pp. 1–12 doi: 10.1093/jrr/rrz055Regular Paper. Data were presented at the American Association for Cancer Research (AACR) Annual Meeting in Atlanta, Georgia. March 29–April 3, 2019. (Received 8 February 2019; revised 22 May 2019; editorial decision 1 July 2019).

Σχολιάστε