Αραβινοξυλάνη
Πίτουρου Ρυζιού
Μια σημαντική
διαιτητική ίνα

Η Αραβινοξυλάνη είναι ένα φυτικό εκχύλισμα το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται ως διαιτητικό συμπλήρωμα. Η σύνθεσή της είναι ημικυτταρίνη, ένας συνδυασμός σακχάρων τα οποία υπάρχουν τόσο στο πρωτοβάθμιο όσο και δευτεροβάθμιο κυτταρικό τοίχωμα πολλών δημητριακών (ή ακόμη και του ξύλου).

Η Αραβινοξυλάνη είναι ένα από τα κύρια συστατικά των διαλυτών και αδιάλυτων διαιτητικών ινών οι οποίες φαίνονται να ασκούν διάφορα οφέλη.

Από χημικής άποψης, είναι μια πολυμερής ένωση αποτελούμενη από αραβινόζη, και ξυλόζη (σε μερικά φυτά απαντάται και γαλακτόζη). Και τα δύο αυτά συστατικά είναι πεντόζες, σάκχαρα τα οποία βρίσκονται στο κυτταρικό τοίχωμα των φυτών.

Βοηθούν δομικά στην ενίσχυση των φυτικών κυττάρων ώστε να χρησιμεύσουν ως στοιχεία αποθήκευσης για φαινολικά οξέα όπως το φερουλικό οξύ. Αυτά τα φαινολικά οξέα εξυπηρετούν διάφορες βιολογικές λειτουργίες στο κύτταρο.

Δομικά αποτελείται από ένα σχετικά μεγάλο μοριακό βάρος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφηθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί πλήρης απορρόφηση της, είναι να διασπαστεί σε μικρότερα κομμάτια ώστε να εισέλθει στο αίμα και έτσι να μπορέσει να γίνει περισσότερο λειτουργική.

Η αραβινοξυλάνη του BioBran είναι διασπασμένη (με υδρόλυση) διαιτητική ίνα πίτουρου ρυζιού. Η διάσπασή της επιτυγχάνεται με επίδραση εκχυλίσματος ενζύμου από το μανιτάρι Shiitake, ώστε να μειωθεί το μοριακό της βάρος (άρα και το μέγεθός της) και έτσι να μπορεί να απορροφηθεί από το ανθρώπινο σώμα.

Αυτός είναι ο λόγος όπου τα συστατικά του συμπλέγματος Αραβινοξυλάνης του BioBran έχουν τελικά μικρότερο μοριακό βάρος από τις φυσικές αραβινοξυλάνες, ώστε να επιτυγχάνεται η σταδιακή απορρόφησή τους από το λεπτό έντερο.

Το Biobran MGN-3
ξεχωρίζει ως ένα συναρπαστικό παράδειγμα του πώς η επιστημονική καινοτομία μπορεί να αξιοποιήσει τη δύναμη των φυσικών ενώσεων.

Καθώς η έρευνα συνεχίζει να εκτυλίσσεται, αυτή η ανακάλυψη στην υποστήριξη ενός υγιούς σώματος, έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη φροντίδα, στην περίθαλψη και στη διαχείριση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Σχολιάστε