Βελτίωση επιγενετικού ρολογιού γήρανσης, με συνδυασμό Κεφιράνης και Αραβινοξυλάνης Πίτουρου Ρυζιού

Βελτίωση του ρολογιού επιγενετικής γήρανσης που προκαλείται
από πίτουρο ρυζιού που περιέχει κεφιράνη ρυζιού, σε σχέση με διάφορους βιοδείκτες: Πιλοτική μελέτη

Πολλές ασθένειες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, όπως ο καρκίνος, η άνοια, το έμφραγμα του μυοκαρδίου και το εγκεφαλικό είναι γνωστό ότι προκαλούνται από τη γήρανση, και το 2022, το ICD-11 του ΠΟΥ (Διεθνής Ταξινόμηση Νοσημάτων, 11η έκδοση) δημιούργησε σχετικό κωδικό για ασθένεια «σχετιζόμενη με τη γήρανση». Με άλλα λόγια, η γήρανση είναι μη αναστρέψιμη, αλλά οι ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση είναι αναστρέψιμες, επομένως η λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή τους είναι σημαντική για τη μακροζωία, την υγεία και την πρόληψη άλλων ασθενειών.

Ως εκ τούτου, σε αυτή τη μελέτη, χρησιμοποιήσαμε συστατικά Αραβινοξυλάνης πίτουρου ρυζιού μαζί με κεφιράνη ως μια προσέγγιση για τη βελτίωση της γήρανσης. Το κεφίρ έχει αναφερθεί ότι βελτιώνει την εντερική μικροχλωρίδα, ρυθμίζει τα έντερα και έχει αντιγηραντική δράση. Τα συστατικά πίτουρου ρυζιού έχουν επίσης αναφερθεί σε αντιοξειδωτικά αποτελέσματα και βελτίωσης της λειτουργίας του ήπατος, ενώ μελέτες σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι επηρεάζει την ποικιλομορφία της εντερικής μικροχλωρίδας.

Ποσοτικά μέτρα γήρανσης που συσχετίζονται με τον κίνδυνο ασθένειας είναι πλέον διαθέσιμα μέσω της εξέτασης του επιγενετικού ρολογιού, το οποίο εξετάζει ολόκληρη τη γονιδιακή αλληλουχία και προσδιορίζει τη βιολογική ηλικία με βάση το επίπεδο μεθυλίωσης. Το ρολόι Horvath είναι το πιο γνωστό από πολλά επιγενετικά τεστ και δημοσιεύτηκε από τον Steve Horvath το 2013. Σε αυτή τη μελέτη, εξετάζουμε την επίδραση της χρήσης του Horvath’s Clock για τη βελτίωση της γήρανσης και αναφέρουμε τα αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Παρατηρήθηκε ασυμφωνία μεταξύ της χρονολογικής ηλικίας και της βιολογικής ηλικίας και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η βιολογική ηλικία βελτιώθηκε. Καθώς η γήρανση αντιμετωπίζεται επί του παρόντος ως ασθένεια σύμφωνα με το ICD-11, τα αποτελέσματα που λαμβάνονται θεωρούνται χρήσιμα για την πρόληψη και τη θεραπεία της γήρανσης. Ωστόσο, αυτή η μελέτη έχει κάποιες αδυναμίες όσον αφορά τον σχεδιασμό της μελέτης, όπως ο μικρός αριθμός ατόμων και το πρωτόκολλο single-blind. Στο μέλλον, θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε τους μηχανισμούς που διέπουν τη μείωση της βιολογικής ηλικίας και την επιμήκυνση του μέσου μήκους των τελομερών από μοριακή και φυσιολογική άποψη.

Το Biobran /MGN-3,
συμπλήρωμα διατροφής υδρολυμένης Αραβινοξυλάνης πίτουρου ρυζιού από ένζυμα μανιταριού shiitake, βασισμένο στην παραδοσιακή Ιαπωνική διατροφή και δημιουργημένο από ομάδα ανοσολόγων, ξεχωρίζει ως ένα συναρπαστικό παράδειγμα του πώς η επιστημονική καινοτομία μπορεί να αξιοποιήσει τη δύναμη των φυσικών ενώσεων.

Καθώς η έρευνα συνεχίζει να εκτυλίσσεται, αυτή η ανακάλυψη έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη φροντίδα και τη διαχείριση ενός υγιούς τρόπου ζωής.