
Natto NKCP®
Εκχύλισμα καρπών Σόγιας καλλιέργειας Bacilli Natto
Συμπλήρωμα διατροφής προϊόντος ζύμωσης σόγιας, για όλους
Το NattoNKCP® προέρχεται από το παραδοσιακό ιαπωνικό τρόφιμο natto, ένα προϊόν ζύμωσης σόγιας, γνωστό για τα οφέλη του στον οργανισμό. Αποτελεί εξευγενισμένο εκχύλισμα της καλλιέργειας bacilli subtilis natto με υψηλή συγκέντρωση Ναττοκινάσης και Βακιλοπεπτιδάσης F. Το βασικό συστατικό του, η Ναττοκινάση, είναι ένζυμο που παράγεται κατά τη διαδικασία της ζύμωσης και αποτελεί συμπλήρωμα για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τα οφέλη της.
Είναι δυνατόν η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφίμου Ναττό να ισοδυναμεί με το NKCP®;
Έχει βρεθεί ότι η λειτουργική πρωτεΐνη στο κολλώδες μέρος του τροφίμου ναττό έχει την ικανότητα να βοηθά τον οργανισμό. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από τον τύπο του τροφίμου Ναττό ή ακόμα και στη συγκεκριμένη παρτίδα παραγωγής. Σε αντίθεση με αυτό, το εκχύλισμα καλλιέργειας Natto Bacilli λαμβάνεται από το κολλώδες μέρος του Ναττό, από το οποίο έχει αφαιρεθεί σε μεγάλο βαθμό η χαρακτηριστική οσμή, το ιξώδες και η βιταμίνη Κ2, ενώ διατηρεί μια σταθερή ποσότητα της λειτουργικής πρωτεΐνης. Μπορεί να καταναλωθεί εύκολα και άνετα ανεξάρτητα από το αν σας αρέσει η γεύση του τροφίμου Ναττό ή όχι.

Ποια είναι η θέση σας για τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης Κ2 στο Natto;
Ο Bacillus subtilis natto στο Ναττό παράγει μεγάλη ποσότητα Βιταμίνης Κ2 μέσα στον ανθρώπινο εντερικό σωλήνα.
Ως αποτέλεσμα, τα άτομα που λαμβάνουν φάρμακα όπως η βαρφαρίνη πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη τροφίμου Ναττό καθώς μπορεί να εντείνει τις επιπτώσεις τέτοιων φαρμάκων. Ωστόσο, δεδομένου ότι το Bacillus subtilis natto και η βιταμίνη Κ2 έχουν αφαιρεθεί σε μεγάλο βαθμό από το εκχύλισμα NKCP μπορoύμε να λάβουμε το εκχύλισμα με σιγουριά.

Πώς χωνεύεται και απορροφάται το εκχύλισμα καλλιέργειας Natto Bacilli;
Η λειτουργική πρωτεΐνη που περιέχεται στο Bacillus subtilis natto διασπάται σε πεπτίδια και αμινοξέα στο στομάχι και το δωδεκαδάκτυλο με τον ίδιο τρόπο όπως οι κανονικές πρωτεΐνες. Έτσι, εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος αφού απορροφηθεί μέσω των λαχνών του λεπτού εντέρου. Ωστόσο, η απορρόφηση είναι πιο αποτελεσματική εάν το εκχύλισμα λαμβάνεται σε συνδυασμό με άλλα τρόφιμα αντί να το λαμβάνεται με άδειο στομάχι, καθώς η δραστηριότητα του μειώνεται σε pH κάτω από 5. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να λαμβάνουμε το NKCP μετά το φαγητό.
Διαφέρει το NattoNKCP από άλλα προϊόντα νατοκινάσης;
Ναι, το NattoNKCP είναι διαφορετικό από άλλα. Η Ναττοκινάση είναι ένα ένζυμο ( EC 3.4.21.62 ) εκχυλισμένο από το ιαπωνικό τρόφιμο nattō. Παρά το όνομα της, δεν είναι ένζυμο κινάσης , αλλά πρωτεάση σερίνης της οικογένειας σουμπτιλισίνης. Μάλλον ονομάζεται έτσι, από το γεγονός ότι παράγεται από nattōkin , το ιαπωνικό όνομα του Bacillus subtilis var natto. Η βακιλοπεπτιδάση F είναι μια ινωδολυτική πρωτεάση σερίνης που παράγεται επίσης από τον ίδιο Bacillus subtilis.

Το NattoNKCP περιέχει και Βακιλλοπεπτιδάση F, ενώ άλλα προϊόντα Ναττοκινάσης προέρχονται από Πρωτεάση Σουλτιλισίνη. Το πλεονέκτημα της Βακιλοπεπτιδάσης F είναι η πολύ αποτελεσματικότερη δράση από αυτή της πρωτεάσης σουλτιλισίνης.

Θρεπτικά στοιχεία
Στο τρόφιμο natto (Fermented Soybean Extract), υπάρχουν αμετάβλητα τα αρχικά θρεπτικά στοιχεία των καρπών της σόγιας (που είναι και η πρώτη του ύλη), ενώ συγχρόνως περιέχονται και όλα τα πρόσθετα θρεπτικά στοιχεία που παράγονται κατά τη ζύμωση από τον Bacillus subtilis natto.
Το συμπλήρωμα διατροφής natto NKCP®, ανήκει στα νέα τρόφιμα (novel foods). Το τελικό εκχύλισμα της ζύμωσης των καρπών σόγιας (Fermented Soybean Extract), συμπυκνώνεται σε αποξηραμένη μορφή σκόνης που λαμβάνεται από το διήθημα του Natto Bacilli Culture, από την οποία έχει απομακρυνθεί η βιταμίνη Κ2 και εξαλειφθεί η χαρακτηριστική αρχική οσμή του.

Fermented Soybean Extract
Προϊόν Ναττοκινάσης
Το σημαντικό συστατικό που περιέχεται τόσο στο τρόφιμο natto όσο στο εκχύλισμα natto NKCP είναι η πρωτεΐνη Ναττοκινάση.
Ο EFSA αξιολογώντας το τρόφιμο ναττό και γνωρίζοντας ότι η περιεχόμενη Ναττοκινάση παρουσιάζει in vitro φιμπρινολυτικές και in vivo θρομβολυτικές ιδιότητες, ορίζει την ημερήσια δοσολογία ενός συμπληρώματος διατροφής Fermented Soybean Extract σε 100mgr, ενώ συγχρόνως συνιστά ενημέρωση στους καταναλωτές που λαμβάνουν αντιθρομβωτική θεραπεία.
Έτσι κάθε δισκίο natto NKCP περιέχει 100mgr Fermented Soybean Extract, ενώ συστήνεται συμβουλή ιατρού αν ακολουθείται αντιθρομβωτική θεραπεία ή θεραπεία σχετική με το κυκλοφορικό.

Το Natto NKCP®
βασισμένο στην παραδοσιακή Ιαπωνική διατροφή (fermented soybean extract), και περιέχοντας συνδυασμό Ναττοκινάσης και Βακιλοπεπτιδάσης F, ξεχωρίζει ως ένα συναρπαστικό παράδειγμα του πώς η επιστημονική καινοτομία μπορεί να αξιοποιήσει τη δύναμη των φυσικών συστατικών.
Καθώς η έρευνα συνεχίζει να εκτυλίσσεται, αυτή η ανακάλυψη έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη φροντίδα και τη διαχείριση ενός υγιούς τρόπου ζωής.
Προϊόν Daiwa Pharmaceuticals Ιαπωνίας