Αραβινοξυλάνη
Πίτουρου Ρυζιού.
Αξιολόγηση της δράσης της στην ανοσία κατά του COVID-19 (μελέτη)

Ένα προϊόν Αραβινοξυλάνης από πίτουρο ρυζιού,
φαίνεται να παρουσιάζει αντι-COVID-19 δράση ενισχύοντας την ανοσία σε ανθρώπους (μελέτη)

Η νόσος του κορωνοϊού 19 (COVID-19) είναι μια μεγάλη πανδημία που επηρεάζει έναν τεράστιο πληθυσμό παγκοσμίως και συνεχίζει να παρουσιάζει σοβαρές απειλές για την υγεία, καθιστώντας αναγκαία την ανάπτυξη νέων προστατευτικών θρεπτικών ουσιών. Το συμπλήρωμα διατροφής αραβινοξυλάνη από πίτουρο ρυζιού, έχει δείξει ότι είναι ένας ισχυρός ανοσοτροποποιητής τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα ενώ πρόσφατη μελέτη έχει δείξει ότι προστατεύει από το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο κοροναϊού 2 (SARS-CoV-2) in vitro.
Εδώ διερευνούμε τη δυνατότητα του να ενισχύσει μια αντιική ανοσολογική απόκριση στους ανθρώπους. Τα μονοπύρηνα κύτταρα περιφερικού αίματος (PBMCs) που προέρχονται από οκτώ άτομα (ηλικίας 55-65 ετών) που έλαβαν το συμπλήρωμα και οκτώ άτομα μάρτυρες αντιστοιχίας ηλικίας διεγέρθηκαν με ακτινοβολημένο ιό SARS-CoV-2 και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε ανοσοφαινοτυποποίηση και δοκιμή κυτοκίνης/χημειοκίνης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα PBMC από τα άτομα που έλαβαν το συμπλήρωμα είχαν σημαντικά αυξημένη ενεργοποίηση των πλασματοκυτταροειδών δενδριτικών κυττάρων (pDCs) σε συνδυασμό με αυξημένη έκκριση IFN-α. Παρατηρήσαμε επίσης υψηλότερη βασική έκφραση του HLA-DR (ισότυπος ανθρώπινου αντιγόνου λευκοκυττάρου-DR) σε δενδριτικά κύτταρα (DCs) και αυξημένη έκκριση χημειοκινών και κυτοκινών, καθώς και σημαντική αύξηση στη δημιουργία κυτταροτοξικών Τ κυττάρων για άτομα που έλαβαν το συμπλήρωμα αραβινοξυλάνης

Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι το συγκεκριμένο συμπλήρωμα εκκινεί την ανοσία και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των ανοσολογικών αποκρίσεων έναντι λοιμώξεων SARS-CoV-2 και άλλων ασθενειών, ιδιαίτερα σε πληθυσμούς υψηλού κινδύνου όπως οι ηλικιωμένοι.

Το Biobran /MGN-3,
συμπλήρωμα διατροφής υδρολυμένης Αραβινοξυλάνης πίτουρου ρυζιού από ένζυμα μανιταριού shiitake, βασισμένο στην παραδοσιακή Ιαπωνική διατροφή και δημιουργημένο από ομάδα ανοσολόγων, ξεχωρίζει ως ένα συναρπαστικό παράδειγμα του πώς η επιστημονική καινοτομία μπορεί να αξιοποιήσει τη δύναμη των φυσικών ενώσεων.

Καθώς η έρευνα συνεχίζει να εκτυλίσσεται, αυτή η ανακάλυψη έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη φροντίδα και τη διαχείριση ενός υγιούς τρόπου ζωής.